برای شما هم پیش آمده که بدانید در چه شرایطی شفیع می تواند از اخذ به شفعه استفاده کند و اخذ به شفعه در چه موردی ممکن است که انتقال به قصد بیع باشد؟ و شرایط دعوی اخذ به شفعه چیست؟ ; در این مقاله میخواهیم به تمام این سوالات پاسخ بدهیم. در صورت داشتن هرگونه سوال در این رابطه میتوانید با وکلای موسسه تماس حاصل فرمایید و یا از طریق نظرات سوال خود را مطرح کنید.
مؤسسه حقوقی دارالعدل راگا در تاریخ 15/2/1387 تحت شماره ثبت 22565 و شماره ملی 10103608479 در اداره ثبت شرکتها به وسیله یک وکیل دادگستری به ثبت رسیده است. این مؤسسه با در اختیار گرفتن وکلای پایه یک دادگستری در انواع و اقسام دعاوی حقوقی، اعم از مدنی، کیفری، خانواده و ثبتی و یا حتی وکالت در انواع کمیسیونهای ثبتی و شهرداری وکالت در دیوان عدالت اداری و... فعالیت داشته است و با بیش از 91 درصد موفقیت در پرونده های مأخوذه رکورد بی نظیری را از خود به جای نهاده است.
در صورتی که در رابطه با شرایط شفیع در استفاده از اخذ به شفعه نیاز به مشاوره از سوی وکلای موسسه حقوقی راگا دارید یا پرونده ای در این خصوص دارید می توانید با شماره های زیر تماس بر قرار کنید.
دفتر: 02166287197
موبایل: 09125491103
موبایل: 09124132789
شفیع (شخصی که قانون گذار به وی اجازه داده است از حق شفعه استفاده کند) در موارد و شرایط خاصی حق دارد اخذ شفعه نماید که این شرایط عبارتند از:
بیشتر بدانید: حق شفعه چیست؟
همان طور که ذکر شد یکی از شرایط اخذ به شفعه این است که شریک به قصد بیع سهم خود را به ثالث فروخته باشد. این مطلب به این معناست که اگر شریک به قصد دیگری غیر از بیع سهم خود را منتقل نماید شرایط اخذ به شفعه فراهم نخواهد نشد.
ریاست محترم دادگاه حقوقی شهرستان ............
باسلام؛ احتراماً به استحضار می رساند اینجانب با خوانده ردیف اول مطابق اسناد و مدارک پیوست مالکین مشاعی پلاک ثبتی .................. فرعی از ............... اصل بخش 11 شهرستان ............... می باشم که اخیراً متوجه شده ام که خوانده ردیف اول 3 دانگ سهم الشرکه خویش را بدون اطلاع بنده به مبلغ ............... ریال به خوانده محترم ردیف دوم فروخته و کل ثمن را نیز دریافت نموده است. متعاقباً و ظرف یک هفته کل ثمن را تهیه و مطابق فیش شماره .................. مورخ .................... به حساب سپرده دادگستری واریز و طبق اظهارنامه شماره ................ مورخ ................ موضوع را به خواندگان پرونده ابلاغ نمودم. لذا تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر اعلام اخذ به شفعه و محکومیت خوانده ردیف اول به تنظیم سند به نام اینجانب را دارم.
با احترام
بیشتر بدانید: استثنایی بودن اخذ به شفعه یعنی چه؟
دعوایی است که یکی از دو شریک مال غیرمنقول می تواند در صورت جمع شرایط مقرر در قانون مطرح نموده و سهم الشرکه شریک دیگر را تملک نماید. شرایط دعوای اخذ به شفعه عبارتند از:
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص فرم دادخواست اخذ به شفعه و شرایط دعوی اخذ به شفعه می توانید با وکلای ما جهت مشاوره تماس بگیرید.
دعوای اخذ به شفعه شرایط خاص و منحصر به فرد خود را دارد که این شرایط در ماده 808 قانون مدنی ذکر شده است.
ماده 808 قانون مدنی در این خصوص مقرر داشته است «هر گاه مال غیرمنقولِ قابل تقسیمی، بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک، حصه خود را به قصد بیع به شخص ثالث منتقل کند شریک دیگر حق دارد قیمتی را که مشتری داده است به او بدهد و حصه مبیع را تملک کند.
این حق را حق شفعه و صاحب آن را شفیع می گویند.